over mij
foto's
contact
Wim Manders
home
© wimmander© wimmanders 2012
naar de foto's
meer over de pomp
Abstract
In Deurne In Deurne one could stumble upon a tree from which a water pump peeped out. The tree, Fagus sylvatica `Purpurea Pendula` , once was planted in the garden of the pastor. The garden had a pond in it and to fill it with water a water pump was installed. The tree embraced this pump and in time it almost completely grew into the tree. Finally the tree died. Its remains - with the pump still in it - still are to be seen on the spot.
Langs het Postpaadje in Deurne (N.-Br.) staat een oude, helemaal vergroeide beuk. Toen mijn kinderen (in de jaren 80) nog klein waren heb ik ze laten zien dat er een waterpomp vergroeid was in de boom. Ik vertelde ze dat - als ze geluk hadden - er cola uit de pomp liep. Dat geloofden ze maar al te graag. Als we in de buurt waren, wilden ze altijd weten of er die keer iets uit de pomp zou komen. De kleurenfoto's dateren van 2007, daarop is te zien dat de boom bijna geheel de pomp omsloten heeft.
In de jaren zestig zijn de drie huizen die er stonden gesloopt. Het is mogelijk dat de boom destijds in de tuin van een van die huizen stond. Via de heemkundekring Deurne kreeg ik volgende informatie: ga naar pompdeurne2
Mijn dank hiervoor! De heemkundekring gaf me de volgende link:
http://www.deurnewiki.nl/wiki
/index.php?title=Treurbeuk_met_pomp

Mijn neef Bardo wees me erop dat de resten van de boom met de pomp erin nog steeds aanwezig zijn op het terrein. Onlang (eind april 2014) heb ik daar foto's van gemaakt en toegevoegd aan de fotopagina (klik op link: naar de foto's, hiernaast)